Patsy Verheylesonne – De krak van Zwevegem

“Van vrijwilligerswerk word je gelukkig ” waren ooit de gevleugelde woorden van Jan Dierick (onze secretaris). Onderstaand artikel uit de Krant van West-Vlaanderen bewijst deze stelling. Van harte proficiat vanuit het gehele bestuur en de club met deze erkenning Patsy ! Bedankt voor je tomeloze inzet, en hopelijk mag dit aanstekelijk werken voor vele van onze ouders & clubleden.


 

Screen Shot 2016-01-22 at 18.03.15

“Als kind in een groot gezin verloor ik mijn moeder op 7-jarige leeftijd en werd ik opgevoed in het gezin van Fernand Boulez en Denise Verheylesonne”, vertelt Patsy. “Daar kreeg ik de nodige kansen om te studeren en mij te ontplooien. De leuze van mijn grootmoeder die tot haar 93ste actief was, klonk ‘Als je twee handen hebt, gebruik ze dan om te werken en niet bij de pakken te blijven zitten‘. Ik ging naar de kleuterschool op ’t Veld in Meulebeke, volgde lager- en secundair onderwijs in ’t Fort in Kortrijk en deed hogere studies aan het Ipsoc in Kortrijk, waar ik een graduaat orthopedagogie behaalde. Als kind trad ik al op met zang en dans en dat zorgde er wellicht voor dat ik later geen podiumvrees kende.”

Verenigingsleven als rode draad

Het verenigingsleven loopt als een rode draad door haar leven. “Ik startte in 1978 bij de speelpleinwerking in De Warande in Heule. In 1981 nam ik verantwoordelijkheid bij KSJ Zwevegem-Knokke, waarvan mijn latere echtgenoot Rudy mee aan de wieg stond. Daarna ging ik mee als begeleider van mutualiteitskampen in het buitenland. Na mijn huwelijk verhuisden we naar Proven, waar ik een KSJ-afdeling oprichtte, lid werd van het feestcomité en mijn eerste acteerervaring opdeed bij ‘Deugd en Vreugd’ Poperinge. Later trad ik nog op met het toneel in Sint-Jan-ter-Biezen. Ondertussen werkte ik in De Lovie in Proven.”

Oudercomité

In 1990 verhuisde Patsy naar Zwevegem. “Ik werkte toen als hoofdopvoedster in ‘Montfort’ in Herseaux. Toen Rudy in 1991 het toneelgezelschap Klakkeboem oprichtte, was ik daar bij. Via de kinderen kwam ik in het oudercomité van de meisjesschool en later ook van de jongensschool. Later stond ik ook aan de wieg van de fusie naar een gemengde school en kwam ik in het oudercomité van de Centrumschool. Sinds 1993 werk ik in Dominiek Savio Instituut in Gits. Via zoon Siebe belandde ik bij de Zwevegemse basketbalclub en later kwam daar Knokkeboem bij met steun voor Food4All, het dierenasiel De Leiestreek en Hestruden.”

In 2020 kent de Jumbo Run zijn gouden jubileum en wil de fakkel als coördinator doorgeven

Momenteel is Patsy nog actief bij basketbalclub TIGER Zwevegem Deerlijk als verantwoordelijke voor de feesten en ploegafgevaardigde van de U10. Vorig jaar werkte ze ook mee aan ‘Dorp van de Ronde’ en de Sigarun. “De nominatie voor de Krak vond ik al een erkenning en ik stelde mij de vraag hoe ze bij mij terecht kwamen. Mijn eerste plaats ervaar ik dan ook als een heerlijk toetje voor de jarenlange, vrijwillige inzet die ik telkens met hart en ziel uitvoer.”

Geplaatst in Nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Vul uw email adres in aub

Doe mee met 115 andere volgers

update verslagen

02/05 : Two

HOOFDSPONSOR
VIPSPONSOR
VIPSPONSOR
VIPSPONSOR
VIP SPONSOR
VIP SPONSOR
VIP SPONSOR
VIP SPONSOR
VIP SPONSOR
VIP SPONSOR
VIP SPONSOR
VIP SPONSOR
Sinds de start :
  • 649,964 Bezoekers
Hexia Tweets
STARTEN MET BASKET DOE JE HIER !!!