2018-12-15 BBC Falco Gent Two-Hexia ZwevegemDeerlijk One 65-66

Het openingsquarter kende een gelijkopgaand verloop. In het begin van de tweede periode kwam Hexia 14-18 maar De Clercq antwoordde met drie bommen op rij. Beide ploegen bleven in elkaars buurt maar concentratieverlies bij ZwevegemDeerlijk zorgde ervoor dat Falco kon rusten met een 35-28-voorsprong. De thuisploeg kon in de derde periode de bonus uitdiepen tot een tiental punten maar Hexia vocht terug tot 48-44 met nog 10 minuten te gaan. Het slotquarter was bijzonder spannend. Met nog 7 seconden op de klok, een 64-63-stand op het scorebord en balvoordeel had de thuisploeg de overwinning voor het grijpen. Hexia maakte de noodzakelijke persoonlijke fout en zag Falco maar één vrijworp scoren (65-63). Met nog ruim 3 seconden voor de boeg nam trainer-coach Franky Deprez zijn laatste time-out. Hanssens (uitblinker met 14 punten in het slotquarter) kreeg 2 meter over de middellijn de bal toegespeeld, twijfelde nog even en lanceerde on the buzzer een bijzonder hoge wanhoopspoging die tot ontzetting van de thuisploeg loepzuiver binnen ging. Hexia was even het delirium nabij…

Quarterstanden: 14-48/35-28/48-44/65-66.

Speelden: D. Denoulet 11, Vanooteghem, B. Denoulet 5, Deprez 8, Byttebier 7, Deconinck 3, Van Exem 4, Dewaele, Sabbe 6 en Hanssens 22.

2018-12-15 BT Holstra Wevelgem Moorsele One-Hexia ZwevegemDeerlijk Two 77-80

Holstra (met de ex-Hexiaspelers Ghekiere, D’hooge en Melsens) was in het openingsquarter baas en kwam 23-14 voor. Hexia tapte in de tweede periode uit een ander vaatje. Er werd hard verdedigd en aanvallend werd geduldig naar de juiste oplossing gezocht. Na 10 knappe minuten leidde dit tot een 33-39-ruststand. Tijdens de tweede helft bleven de ploegen in elkaars buurt. Hexia (met Michiel Decorte als uitblinker) had het laatste woord en haalde zo een mooie overwinning naar zich toe.

Quarterstanden: 23-14/33-39/53-54/77-80.

Speelden: Feyers 19, Herpoel 2, Ottevaere 7, E. De Smet 6, R. De Smet 3, D. De Smet 1, Deman 12, Noppe, Decorte 29, Lowagie 1 en Coudyser.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.