In de rubriek “5-OUT” vuren wij geregeld 5 vragen af op onze ZD’ers.

Vandaag aan het woord: Coach Dominiek, die komend seizoen ZwevegemDeerlijk Three coacht.

Hoe schat je de reeks in komend seizoen? Wie is te duchten…?

Ik ben nog niet zo goed vertrouwd met de hogere reeksen maar als ik afga op resultaten van het vorige seizoen zullen Kortrijk, Oostkamp en Poperinge waarschijnlijk wel hoog eindigen.

Wat is de ambitie van ZD THREE?

We zitten met een heel jeugdig team dat zijn eerste stappen zet in het senioren basket.
Dit zal ons zeker parten spelen in de eerste ronde maar ik reken op de gedrevenheid en het jeugdig enthousiasme van de spelers, waardoor we ergens in de middenmoot kunnen eindigen.

Wat zijn de sterktes van jouw team?

Waarschijnlijk zullen we één van jongste teams in de reeks zijn maar dat schrikt mij niet af. Om eerlijk te zijn: We zullen altijd uitgaan van onze eigen sterkte en passen ons zelden tot nooit aan tegenover onze tegenstander.
Doordat we zo’n jong team hebben, zullen we snel basketbal moeten spelen en hierdoor proberen onze tegenstander op de knieën te krijgen.

Iedere seniorscoach coacht eveneens een jeugdploeg. Wat verwacht je van de jeugdspelers?

We werken met veel jeugd. Dit kunnen we alleen maar aanmoedigen en tevreden over zijn. Wekelijks zullen enkele spelers uit de U18 aansluiten om te proeven van het seniorsbasket. Dit kan hun verdere evolutie verder ten goede komen.

Wanneer beschouw je komend seizoen als geslaagd?

Ik zal er alles aan doen om mijn gedrevenheid en passie over te brengen op mijn spelers. Wanneer het team hierdoor progressie maakt en mijn spelers individueel beter worden, kan ik tevreden zijn over hun leerproces.

"Gedrevenheid en passie overbrengen"
-Coach Dominiek-