In de rubriek “5-OUT” vuurden wij 5 vragen af op de verantwoordelijken van SD&C Verzekeringen…

Een vereniging runnen is geen niemendalletje. Daar zijn veel vrijwilligerswerk en heel wat centen voor nodig. Bij basketbalclub Hexia ZwevegemDeerlijk is het niet anders…
Het blijft elk seizoen opnieuw een opgave om de financiële eindjes aan elkaar te kunnen knopen.
Met het lidgeld alleen zouden wij het nooit kunnen rooien. Extra-sportieve acties en sponsoring zijn een must.
SD&C Verzekeringen is al geruime tijd VIP-sponsor van Hexia ZwevegemDeerlijk en vernieuwde onlangs zijn engagement voor de volgende vier seizoenen.
Oprechte dank alvast. We zullen het sponsorgeld op een waardige manier besteden…!

Waarvoor staat SD&C Verzekeringen en wie zijn de mensen achter deze dynamische KMO?

“SD&C… deze drie letters staan voor evenveel namen. Voluit: Geert Staelens, Ronny Depraetere en Jo Claerhout. Zij zijn de vennoten-zaakvoerders die in 2015 besloten om de verzekeringsportefeuilles bijeen te leggen, samen met hun jarenlange ervaring,  uitgebreid klantenbestand de diverse specialiteiten en de daarbij horende knowhow.”

Waarvoor kan men bij SD&C Verzekeringen terecht?

“Met 20 deskundige medewerkers in dienst bieden wij alle types verzekeringen aan en bestrijken daarmee heel het gamma aan polissen. Ook voor veilige beleggingen en kredieten kun je een beroep doen op de vakkennis van SD&C Verzekeringen die daarvoor experten in huis heeft die voor elke klant de beste oplossing zoeken en aanbieden. Dat kan ofwel in het kantoor aan de Kortrijksesteenweg 64 in Harelbeke ofwel in het kantoor aan de Harelbeekstraat 66A in buurgemeente Zwevegem.”

Hoe is SD&C Verzekeringen in contact gekomen met Hexia ZwevegemDeerlijk?

“De kinderen van Jo Claerhout speelden voeger bij de jeugd van Sparta Deerlijk en Jo was enkele jaren bestuurslid.”

Basketbal is een ploegsport. Die teamspirit zal ongetwijfeld ook in jullie dagelijkse beroepsbezigheden een rol spelen. Hoe uit zich dat bij SD&C Verzekeringen?

“Teamspirit is bij ons steeds aanwezig. Zo kan kan je altijd rekenen op de kennis en hulp van de collega’s. Zit je vast in een dossier of heb je een specifieke vraag in een complex schadegeval, er is altijd wel een collega in huis die je kan helpen redeneren en zoeken naar een oplossing.

We gaan ook graag samen iets eten en of drinken graag iets samen op vrijdag na het werk. Begin dit jaar gingen we ook met een deel van ons team samen lopen voor het goede doel.”

Als uitsmijter nog 3 weetvraagjes over basketbal…

a) Op 26 januari 2020 zat een basketballegende samen met zijn dertienjarige dochter aan boord van een gecharterde helikopter toe ze boven Calabasas neerstortten. Wat is de naam van deze Amerikaanse basketbalspeler?

“Kobe Bryant”.

b) Eerst dribbelen, vervolgens twee stappen zetten en ten slotte de bal (liefst) in de basket gooien… Met welke tweeledige term wordt deze basketbalbeweging aangeduid?

“Lay-up”.

c)Welk ‘oorlogstuig’ is er een synoniem voor een driepunter (verre worp die drie punten oplevert)…?

“Een bom”.

3 op 3…!!! Nogmaals dank voor de mooie sponsoring.

"Teamspirit is bij ons steeds aanwezig !"
- SD&C-