In deze nieuwe rubriek “5-OUT” vuren wij geregeld 5 vragen af op onze ZD’ers.

De primeur gaat naar coach Janick die komend seizoen ZwevegemDeerlijk One onder zijn vleugels neemt.

Hoe schat je de reeks in komend seizoen? Wie is te duchten…?

Eerste  provinciale wordt dit seizoen een zeer mooie reeks. Heel wat ploegen hebben zich versterkt met landelijke spelers. Hierdoor zullen een zes- à achttal ploegen heel sterk zijn. Hopelijk behoort ZwevegemDeerlijk ook tot deze ploegen.

Wat is de ambitie van ZD ONE?

ambitie van ons team is om mee te draaien in de top 5. Het zal een uitdaging zijn om met alle sterktes van de spelers een serieus blok te vormen. We moeten een eigenheid creëren waardoor we in de reeks een geduchte tegenstander zullen worden.

Wat zijn de sterktes van jouw team?

De grootste sterkte wordt de combinatie van ‘jeugdigheid’ en ervaring. We moeten met deze fantastische spelers veel energie in de verdediging kunnen steken. Dit zal ons moeten gemakkelijke korven in aanval opleveren. aanvallend vertrekken we van de kwaliteiten van elke speler. De som van dit alles moet van ZwevegemDeerlijk One een sterk team maken.

Iedere seniorscoach coacht eveneens een jeugdploeg. Wat verwacht je van de jeugdspelers?

Ik verwacht van de U21-ploeg dat we een leuk jaar krijgen en dat de spelers zich met heel veel inzet in de fanionteams zullen mengen. Het zou ook leuk zijn om jeugdspelers zich te laten ontplooien in de One. De ingesteldheid van de jeugdspelers zou moeten zijn dat ze de speelminuten van de fanionspelers afpakken.

Wanneer beschouw je komend seizoen als geslaagd?

Ons seizoen zal geslaagd zijn als we het publiek mooi en attractief basketbal kunnen geven en wanneer we met een sterk blok één van de toonaangevende ploegen van eerste provinciale zijn.

"We moeten een eigenheid creëren waardoor we in de reeks een geduchte tegenstander zullen worden."
- Coach Janick -