[googleapps domain=”docs” dir=”spreadsheets/d/e/2PACX-1vSYKtT79uiOJ-CuN97aup8MKh2Zc4c6DTT4KFef1cZ11BuOUAMEm5M42-M2RsWRgBXswrvOirpnfS6l/pubhtml” query=”widget=true&headers=false” width=”605″ height=”485″/]

2018-11-03 Hexia ZwevegemDeerlijk One-Blue Rocks Ronse Kluisbergen One 70-41

Een voor het eerst volledig Hexia startte in overdrive, kwam 9-0 voor en diepte die bonus uit tot 26-9. Halfweg stond er al een twintiger op het scorebord. Na de rust was controleren voldoende voor de thuisploeg.

Quarterstanden: 26-9/38-17/53-33/70-41.

Speelden: D. Denoulet 7, Vanooteghem 2, B. Denoulet 2, Deprez 11, Byttebier 3, Deconinck 6, Van Exem 2, Feyers, Dewaele 10, Sabbe 16 en Hanssens 11.

2018-11-03 Hexia ZwevegemDeerlijk Two-BBC Poperinge One 65-68

Hexia kon in het openingsquarter een kloof slaan via een onhoudbare Feyers (16 van zijn 27 punten). Poperinge liet niet begaan en was aan de rust genaderd tot 34-31. De tweede helft verliep bijzonder spannend. Bezoeker Pieters had het laatste woord.

Quarterstanden: 23-13/34-31/53-51/65-68

Hexia: Feyers 27, Herpoel, Ottevaere 2, E. De Smet 2, R. De Smet 3, D. De Smet 8, Deman 6, Decorte 12 en Lowagie 4.

Poperinge: Esprit 16, Van Elslander 6, Noppe 5, Hoflack 13, Ryon 5, Bruynsteen 5, Pieters 18, Maes en De Lameilleure.

2018-11-03 KB Gistel-Oostende G vs Hexia ZwevegemDeerlijk Four 46-72

Deze wedstrijd tegen de 3e uit de klassering werd voorbereid in een vakantieperiode met enkele afwezigen, maar dankzij de medewerking van U16 konden we toch degelijk trainen.

Aanvankelijk kwamen we niet in ons ritme omdat we teveel zochten naar specifieke elementen en we hierdoor trager acteerden dan normaal en we lieten ons defensief wat overpoweren door de lengte en het gewichtsverschil van de tegenstander. Q1 17-18.

Maar door enkele wissels kregen we meer vaart in het team en konden we een kleine kloof op het bord krijgen in het zicht van de rust en mede ook door enkel vermoeide spelers bij de thuisploeg. Rust 25-34.

Na de rust speelden we een betere defense en kregen we enkele gemakkelijke baskets gescoord en was onze turbo ook aangeslagen. Hun defense gaf ons ook open shots en we namen deze gretig in ontvangst, waardoor zij ontmoedigd waren. Q3 35-55.

De match was op dit ogenblik gespeeld en we boden zelfs de meegereisde U16 jongens ruime kansen om ervaringen op dit niveau op te doen. Finaal werd het nog 46-72 en iedereen scoorde.

Speelden : Alexander 8 – Florian 2 – Victor 2 – Manu 7 – Jules 26 – Louis 17- Noa 2 – Xander 3 – Joren 4 – Matthias 1