Wedstrijdverslagen 03/10 – 04/10

ZwevegemDeerlijk ONE

2020-10-04 Vagant Kortrijk-Hexia ZwevegemDeerlijk One 79-84

Eerste competitiewedstrijd in eerste provinciale en daarin moest Hexia de diensten missen van de geblesseerden Reiner Desmet en Laurens Termonia. Vagant had de beste start (7-2), zag Hexia weer aansluiten (7-7), maar kon terug lichtjes uitlopen naar de rust (41-36). Het zag er bij een 49-40-stand in het derde quarter even beroerd uit voor Hexia maar een time-out van coach Janick Tijtgat bracht soelaas. Met driepunters (11 bommen over heel de wedstrijd) werd de kloof gedicht en op het einde van de derde periode kwam Hexia voor het eerst op voorsprong (54-56). In het slotquarter werd de kloof uitgediept tot 12 punten (59-71). De thuisploeg weigerde de handdoek te gooien (79-82), maar de winst werd niet meer uit handen gegeven.

Quarterstanden: 15-12/41-36/54-56/79-84.

Speelden: Feyers 13, Herpoel 5, Denoulet 15, E. De Smet 8, D. De Smet 6, Sabbe 18, Noppe, Desmet 4, Vanderbrugghen 4 en Lowagie 11.

ZwevegemDeerlijk TWO

2020-10-03 BBC De Westhoek Zwevezele Two-Hexia ZwevegemDeerlijk Two 69-61

Na een aanvangsfase met missers langs beide kanten (1-2) nam de thuisploeg de match in handen (13-2). Het openingsquarter werd afgesloten bij 23-13. Zwevezele breidde de kloof uit tot 17 punten (30-13). Hexia (zonder Bo Lefebvre, Lukas Ottevaere en Florian Vandenbogaerde) kon naar de rust toe de kloof verkleinen (40-31) en ging tijdens de tweede helft door op zijn elan. Hexia naderde tot 45-41 maar kon nooit langszij komen. De thuisploeg speelde het verstandig uit tegen een piepjong Hexia, dat inzake maturiteit ten onder ging en geen antwoord had op de infiltraties van Mathias Jonckheere.

Quarterstanden: 23-13/40-31/48-42/69-61.

Speelden: Dekoker 3, Coudyser 12, Bouckaert, Impe 7, Debeerst 3, Noppe 2, Vandemeulebroucke 14, Missiaen, Vanderbrugghen 20 en De Frenne.

ZwevegemDeerlijk THREE

2020-10-03 ACJ Brugge One-Hexia ZwevegemDeerlijk Three 67-58

Hexia kon in het openingsquarter een kleine voorsprong opbouwen (9-12) maar kreeg in de tweede periode geen vat op het Brugse aanvalsgeweld. Na de rust (40-22) kon Hexia nog terugvechten tot 58-52, maar Brugge bleef aan de winnende hand.

Quarterstanden: 9-12/40-22/50-35/67-58.

Speelden: Mullie 15, Dendoncker 3, De Rore 3, Parmentier, Coucke 5, Opsomer 4, Desplechin 8, Verfaille 4, Vanderbrugghen 6, Vandebuerie 1 en De Baere 9.