Wedstrijdverslagen 23/10 – 24/10

ZwevegemDeerlijk ONE

Basket Midwest Izegem One-Basket ZwevegemDeerlijk One 59-58

ZD miste compleet zijn start (11-0) en was heel de wedstrijd op achtervolgen aangewezen. Na de rust (33-27) kon Izegem zijn voorsprong uitbouwen. ZD dichtte in de slot beetje bij beetje de kloof, maar strandde uiteindelijk op één punt. Met deze nederlaag is ZD uitgeschakeld voor de Beker van West-Vlaanderen.

Quarterstanden: 25-19/33-27/48-45/59-58.

Speelden: Herpoel 14, Denoulet 9, Marcou 3, R. Desmet 2, E. De Smet 2, Sabbe 16, Termonia 1, Catteeuw 4, Lowagie 5 en Desmet 2.

Basket SKT Ieper Three-Basket ZwevegemDeerlijk One 70-60

Net als in Izegem was ZD tijdens de aanvangsfase niet bij de les (20-4). De achtervolging kostte krachten, maar de bezoekers hesen zich terug in de wedstrijd. Via 31-30 evolueerde de score naar 36-32 aan de rust. ZD kwam bij 40-41 voor de eerste en enige keer op voorsprong. Een nieuwe Ieperse 13-0 tussenspurt was er teveel aan. ZD weigerde zich gewonnen te geven, naderde nog tot 58-56, maar Ieper gaf de zege niet meer uit handen.

Quarterstanden: 22-9/36-32/53-43/70-60.

Speelden: Herpoel 2, Denoulet 9, Marcou 12, R. De Smet 5, E. De Smet 4, Vanderbrugghen 4, Termonia 15, Catteeuw 4, Lowagie 2 en Desmet 2.

ZwevegemDeerlijk TWO

BBC Gullegem One-Basket ZwevegemDeerlijk Two 63-59

ZD (zonder Debeerst, Ottevaere en Noppe) had tijdens de eerste helft voortdurend een kleine voorsprong, maar zag nog in het openingsquarter Victor Bouckaert uitvallen met een blessure. Dat belette het team van trainer-coach Kristof Oosterlijnck niet om de rust te bereiken met een 25-32 voorsprong. Tijdens de tweede helft speelden de ploegen enkele keren haasje over. Bij 60-59 miste ZD twee cruciale vrijworpen en zo kon Gullegem de punten thuis houden.

Quarterstanden: 12-15/25-32/42-41/63-59.

Speelden: Dekoker 8, De Pelsmaeker 7, Coucke 3, Coudyser 6, Bouckaert 2, Impe 7, Vandemeulebroucke 2, Vanderbrugghen 22 en De Frenne 2.