Woordje van de voorzitter

Beste leden,

De coronaperikelen hebben er voor gezorgd dat het voorbije basketseizoen niet op een normale manier kon afgesloten worden en het nieuwe seizoen 2020-2021 met enige vertraging van start moest gaan. Met het bestuur hebben we ondertussen alles in het werk gesteld om binnen de mogelijkheden te kunnen heropstarten.

De drie fanionteams van ZwevegemDeerlijk mochten afgelopen dinsdag de trainingen hervatten. De komende weken gaan ook onze jeugdploegen van start.
De competitie start begin oktober (een maand later dan gewoonlijk) en daar kijkt iedereen – spelers, coaches en bestuur – reikhalzend naar uit.

Onze eerste ploeg, die zakte van tweede landelijke naar eerste provinciale, ziet er dit seizoen behoorlijk anders uit in vergelijking met het vorige seizoen. Met een nieuwe trainer-coach (Janick Tytgat) en een mix van ervaring en jeugdige agressiviteit gaan we in een sterke reeks voor een plaatsje in de top 5.
Onze tweede en derde ploeg, die respectievelijk in tweede en derde provinciale uitkomen en onder leiding staan van Kristof Oosterlijnck en Dominiek Boone, bestaan uitsluitend uit eigen jeugdspelers. Voor heel wat spelers wordt het een eerste kennismaking met seniorsbasket. Ik hoop dat ze een nieuwe stap vooruit zetten en wens ook hen alle succes toe.

Dit jaar investeren wij ook opnieuw in een kwalitatief hoogstaande opleiding voor al onze jeugdploegen, zowel voor landelijke en provinciale ploegen en voor de allerkleinsten waar respect, beleving en plezier voor iedereen basiswaarden zijn.

Met sportieve groeten,

Jan Dierick
Voorzitter

"De competitie start begin oktober, en daar kijkt iedereen reikhalzend naar uit"
- Jan Dierick -